Köpvillkor

Minimiålder för att handla av BarnskoLandet är 18år.
Vi levererar endast inom Sverige, Kontakta BarnskoLandet på mail info@barnskolandet.se
Det går även bra att handla varor och hämta i vår butik på Fredsgatan 11 i Halmstad.
När du gjort en beställning av oss på BarnskoLandet kommer du att få ett bekräftelsemail till din mailadress på din order.
Om du vill ångra en beställning skall du skicka ett mail till info@barnskolandet.se så fort som möljigt.
Det går inte att ångra en beställning efter att den blivit levererad ifrån vår butik.
Du kommer att få ditt paket utlämnat till ditt DHL ombud eller Postnord ombud och kommer att få ett sms till det telefonnummer som du angivit till oss där det står vilket ombudet är.

Betalning

Barnskolandet använder Payson. Med Payson kan du betala med faktura, kort eller via direktuppkoppling till din bank.
Alla priser är i svenska kronor, inklusive moms. Vi kan göra prisändringar utan förvarning.
Erbjudanden gäller så länge lagret räcker. Vi reserverar oss även för eventuella felaktigheter i prismärkningen. 

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar Payson en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.
Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924. 

Frakt.

Frakten kostar 69 kronor inom Sverige. 
Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar. OBS! Pga högt tryck i webshoppen under utföräljningen kan det ta några dagar extra innan du har ditt paket. Du kan även hämta ditt paket i vår butik på Fredsgatan 11 i Halmstad.
Vi skickar våra paket med DHL samt med Postnord

Retur

Du som kund har alltid 14 dagars öppet köp från det att du tagit emot din vara. Kontakta oss på info@barnskolandet.se om du vill göra en retur så hjälper vi dig gärna. Varor får endast returneras om varan är i nyskick och ej varit använd. Du får själv stå för returkostnaden. BarnskoLandet löser inte ut returer som skickats mot postförskott.
OBS! Vid köp av REA varor skickar vi inte alltid med originalkartongen och då skall returen vara paketerad på ett sådant vis att den är skyddad vid transport tillbaks till oss.
Alla returer skickas till: 
BarnskoLandet AB
Fredsgatan 11
302 46  Halmstad
Vi ber er att inte tejpa eller skriva på originalkartongen - vi behöver en oskadad kartong för att kunna sälja varan till en annan kund.
Du behöver även skicka med ditt namn samt ordernummer. Det tar cirka en vecka för en retur att nå oss och hanteras. 
Du får alltid en bekräftelse via mail när din retur är mottagen och hanterad. 
Vid retur av REA produkter betalas ej fraktkostnaden tillbaka. 

Storleksbyte

Vi gör inte byten/storleksbyten i webshopen då produkten kan vara slutsåld när ditt paket kommer i retur till oss. Vill du byta storlek eller byta till annan vara får du göra en retur och sedan en ny beställning.

Reklamation

Får du skadade eller felpaketerade varor står BarnskoLandet för returfraktkostnaden. Kontakta alltid oss inom 7 dagar på e-post info@barnskolandet.se om du vill reklamera en vara. Vi gör givetvis vårt bästa för att så snabbt som möjligt att åtgärda din reklamation. BarnskoLandet har rätt att välja om varan ska repareras eller ersättas. Vid utförsäljning av produkter till rabatterade priser kan varorna ha funnits hos oss på BarnskoLandet flera säsonger. Varorna kan därmed ha varit utprovade eller utställda i butik under en tid, och vissa mindre skillnader i färg kan finnas mellan paren, vilket kan vara en  anledning till det rabatterade priset. Vi godtar därför inte reklamationer för våra utförsäljningsvaror, men givetvis har du som kund alltid möjlighet att utnyttja din ångerrätt och returnera varorna. 
Vi på BarnskoLandet åtar sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) beslut och rekommendationer.

Skadat gods

Viktigt! Om ditt paket är skadat måste det anmälas direkt när du hämtar ut paketet. Om det anmäls och godkänns så ersätter DHL/Postnord varan och vi skickar en ny. Kontakta oss om du vill ha hjälp.  

Ej uthämtade paket ifrån BarnskoLandet

Du har två veckor på dig att hämta ut ditt paket. Därefter skickas paketet tillbaka till oss. 
Om du inte hämtar ut paketet inom 14 dagar faktureras du på 250 kronor.

Varu/butikslager

Det som syns i webshopen skall finnas i butik/lager. Någon gång kan det hända att lagersaldot är fel och varan är slut. Om det händer meddelar vi dig så snabbt som möjligt. Du får självklart pengarna tillbaka eller kan byta till annan vara.

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter du lämnar till oss och som vi får del av kommer vi att hantera i BarnskoLandet  av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar till oss, som adress, namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för BarnskoLandet och dess närstående bolag. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har givetvis alltid rätt att begära att vi på BarnskoLandet ska radera eller ändra de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna våra köpvillkor samtycker du till ovanstående.

Storlekar

Vi mäter alla skor innan vi lägger in måtten i webshoppen då det är olika mått på olika modeller. 
Att mäta skor kan vara lite klurigt, du som kund kan lita på att det alltid är kunnig personal som mäter våra skor här på BarnskoLandet.
Olika personer har olika tillvägagångssätt. Vi kan endast svara på hur vi går tillväga. Att vi följer dem rutiner vi har för att vi, enligt oss, ska kunna ange så korrekta innermått som möjligt för dig som kund.

Allmänt

Vi reserverar oss för fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar. Vi kan inte garantera att bilderna i webshopen återger varans exakta utseende.Tänk på att färger kan återges olika på olika datorer beroende på datorns färginställningar.